باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟

باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟

باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟ این سوالی است که شاید ساده باشد، اما می تواند تفاوت بین سیستم از کار افتاده و ژنراتور آماده به کار را معین کند. هنگامی که برق شهری قطع می شود، باتری می تواند سریع برق پشتیبان را وارد مدار کند. اگر بهترین ژنراتور داشته باشید، بدون باتری در خاموشی باقی خواهد ماند. بنابراین در فرآیند فعال سازی، شناخت جایگاه اساسی باتری امری ضروری است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع باتری و اهمیت و مشکلات رایج آن آشنا کنیم.

 

باتری ژنراتور چیست؟

باتری ژنراتور یکی از اجزای اساسی سیستم فعال سازی ژنراتور است که انرژی الکتریکی را برای روشن شدن موتور تامین می کند. اگر باتری نباشد، فرآیند استارت شروع نمی شود و ژنراتور غیرفعال باقی می ماند. باتری می تواند انرژی را ذخیره کند و هنگام استارت، جریان بیشماری را به استارتر می فرستد تا موتور فعال شود. همچنین باتری ژنراتور کاملا قابل شارژ می باشد و از نوع سرب-اسیدی است و در هر زمانی آماده فعالیت هستند.

 

نقش باتری در فرآیند استارت

برای شناخت دقیق تر عملکرد سیستم باید به این سؤال پاسخ دهیم که باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟ در واقع باتری به عنوان منبع اصلی برای تامین انرژی الکتریکی شناخته شده است. هنگامی که سیگنال استارت فرستاده می شود، باتری فعال شده و جریان الکتریکی به موتور استارت فرستاده می شود. موتور میل لنگ را می چرخاند و موجب مکش هوا و تزریق سوخت به داخل سیلندرها می شود. با ایجاد احتراق اولیه، موتور ژنراتور روشن می شود و فعالیت ادامه پیدا می کند. نقش باتری فقط محدود به فعال سازی موتور نیست، بلکه برق لازم را برای روشن شدن ماژول ها و سیستم هشدار و رله ها تامین می کند.

 

 

تعریف باتری ژنراتور

باتری ژنراتور به عنوان یک منبع الکتریسیته ذخیره‌ ای شناخته شده است و انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. این باتری ها قدرت و توان بالایی در زمان راه اندازی تامین می کنند.

  • اهمیت نگهداری

باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟ در واقع برای فعال سازی موتور دیزل برق را به صورت لحظه ای تامین می کند. بنابراین باتری ضعیف نمی تواند ژنراتور را روشن کند و نگهداری آن بسیار اهمیت دارد. ارزیابی ولتاژ باتری با مولتی متر یکی از این اقدامات لازم است که باید هنگام نگهداری دقت کنید. نگهداری صحیح باعث افزایش عمر باتری می شود و باتری خراب می تواند استارتر را دچار اختلال کند. اگر باتری خراب باشد نمی تواند دستگاه را روشن نماید و نگهداری از آن بسیار اهمیت دارد.

  • اهمیت باتری در عملکرد ژنراتور

باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟ باتری ژنراتور منبع تغذیه ای است که اولین حرکت را در چرخه فعال سازی ژنراتور به وجود می آورد. بنابراین اهمیت باتری در عملکرد ژنراتور بسیار فراتر می باشد. باتری می تواند قبل از فعال سازی کامل ژنراتور، تغذیه الکتریکی ماژول ها و نمایشگرها و رله های حفاظتی را تامین کند. همچنین ژنراتورهایی که به تابلو ATS مجهز هستند نیز می توانند جریان الکتریکی پایداری را برای عملکرد صحیح ایجاد کنند. اگر باتری نتواند جریان کافی و مناسبی را تامین کند، سیستم کنترل از کار می افتد. همچنین فرآیند سوئیچ خودکار به برق اضطراری دچار ایراد و اختلال می شود.

باتری ژنراتور

انواع باتری‌های ژنراتور

در راستای پاسخ به این‌که باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟ در واقع می توان گفت که شناسایی انواع باتری اهمیت زیادی دارد. باتری سرب-اسیدی یکی از انواع باتری ها است که کاملا رایج است. به نگهداری منظمی نیاز دارد. باتری لیتیومی کاملا سبک می باشد. از راندمان بالایی برخوردار است و نسبت به باتری های دیگر قیمت بیشتری دارد. باتری MF برای مکان هایی که دسترسی آسانی به باتری وجود ندارد نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین باتری AGM برای ژنراتورهای صنعتی و حساس نیز مناسب است.

 

 

نگهداری و نکات کلیدی

باتری ژنراتور چیست و چه نقشی در استارت دارد؟ همانطور که بیان شد، باتری برق اولیه را برای فعال سازی ژنراتور تامین می کند. اما برای اینکه باتری در هر زمانی و همیشه آماده باشد باید به صورت دقیق و منظم از آن نگهداری کرد. بنابراین باید به صورت منظم سطح ولتاژ را بررسی و ماهی یکبار ولتاژ باتری را با ولت متر ارزیابی کنید. ترمینال های باتری را بررسی کنید که بدون خوردگی باشد. همچنین از عملکرد شارژ باتری اطمینان حاصل کنید تا به طور صحیح جریان الکتریکی را تامین کند. سطح الکترولیت را کنترل نمایید و کم شدن سطح مایع می تواند عمر مفید باتری را به حداقل برساند.

 

چالش‌ها و مشکلات رایج

رایج ترین مشکلات احتمالی آن شامل تخلیه خودکار باتری می باشد که اگر به صورت بلند مدت استفاده نشود این مشکل ایجاد می گردد. همچنین کاهش قدرت استارت در دمای اندک نیز یکی دیگر از این مشکلات است. سولفاته شدن صفحات در اثر نگهداری ضعیف صورت می گیرد و این یکی از مشکلات می باشد. همچنین خرابی ناگهانی بدون هشداری قبلی در باتری های قدیمی قابل مشاهده است و باید تعویض گردد. اتصالات ناقص و سوخته یکی دیگر از مشکلات است که جریان کافی به استارتر نرسیده است و این مشکل ایجاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *