گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور

گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور

گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور یکی از پارامترهای مهم در کارکرد بهینه این نوع موتورها است که بر روی پایداری سیستم به صورت مستقیم تاثیر می گذارد. اگر دور موتور با نوساناتی همراه بود یا عملکرد کاهش پیدا کرد احتمالا به دلیل تنظیم نادرست گین است. آشنایی با گین موتور می تواند به شما کمک کند تا تنظیمات را به صورت دقیق انجام دهید و بهره مند شوید.

 

گین (Gain) در موتور دیزل ژنراتور چیست؟

گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور یکی از کلیدی ترین عوامل در سیستم کنترل است که واکنش موتور به تغییرات را مشخص می کند. این عوامل به شکلی تنظیم می شوند که در هنگام تغییر بار سرعت و توان خروجی موتور به صورت پایدار باقی بماند. در صورت افزایش یا کاهش سیگنال کنترلی به واحد کنترل سرعت ارسال می گردد. اگر گین به طور صحیح تنظیم نشود، امکان دارد موتور به تغییرات بار یعنی افزایش یا کاهش بار پاسخ دهد. اگر می خواهید به کارکرد بهینه موتور دست یابید باید گین را به صورت دقیق تنظیم کنید.

 

انواع گین در کنترل عملکرد دیزل ژنراتورها

گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور انواع گوناگونی دارد و به سه بخش اصلی تقسیم می شود که هر یک از آن ها نقش متفاوتی دارند. گین تناسبی یکی از انواع گین ها است که با خطای سرعت هماهنگ و تنظیم می شود. هنگامی که مقدار گین تناسبی بالا باشد واکنش موتور با سرعت صورت می گیرد و تغییرات شدید در دور موتور ایجاد می گردد.

گین انتگرالی یکی دیگر از گین ها است که خطای سرعت را در طول زمان گردآوری می کند. این نوع گین از خطای ثابت جلوگیری می نماید و بالا بودن این گین کاهش سرعت را ایجاد می کند. گین مشتقی یکی دیگر از انواع گین ها می باشد و به تغییرات خطا به طور سریع حساس است. مقدار بالای گین مشتقی باعث واکنش های غیرمنتظره می شود. در صورتی که مقدار آن کم باشد می تواند نوسانات را کاهش دهد. هدف گین انتگرالی به این صورت است که خطای سرعت را بدون نوسانات طولانی و به صورت تدریجی اصلاح کند. هدف گین های مشتقی این است که نوسانات گذرا را کاهش دهد و واکنش بیش از حدی نداشته باشد.

 

لینک های مفید:ژنراتور

 

مشکلات رایج ناشی از گین تنظیم نشده

اگر گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور به طور صحیح تنظیم نشود در عملکرد موتور اختلالاتی را ایجاد می کند. نوسانات شدید در سرعت یکی از این مشکلات است و این مشکل به دلیل بالا بودن گین تناسبی است. در نتیجه موتور به تغییرات کوچک بار واکنش نشان می دهد. همچنین کندی در رسیدن به سرعت پایدار یکی دیگر از مشکلات اساسی است. پایین بودن گین انتگرالی می تواند این مشکل را به وجود آورد و موتور به آرامی به وضعیت ثابت برگردد.

واکنش ‌های غیرقابل پیش ‌بینی و نوسانات مداوم یکی دیگر از این مشکلات می باشد و با بالا بودن گین مشتقی ایجاد می شود. همچنین کم شدن و کاهش بهره وری سوخت نیز یکی از مشکلات اساسی است و به دلیل ناهماهنگی گین ها می باشد.

 

تفاوت بین گین مکانیکی و الکترونیکی در ژنراتورها

گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور به صورت مکانیکی و الکترونیکی قابل تنظیم است و هر کدام ویژگی های خاصی دارند. گین های مکانیکی مانند گاورنر مکانیکی تنظیم می شود و از طریق مکانیزم های مکانیکی صورت می گیرد. تنظیم این نوع گین به صورت دستی است و به صورت تدریجی به تغییرات بار واکنش نشان می دهد.

گین های الکترونیکی با ECU یعنی سیستم ‌های کنترل الکترونیکی تنظیم می شوند. این نوع گین بسیار دقیق می باشد و به تغییرات سریع پاسخ می دهد. جدید بودن نرم افزار کنترل می تواند به افزایش کارایی و ارتقای عملکرد کمک نماید. پایداری گین الکترونیکی نسبت به مکانیکی بیشتر است و از دقت بالایی برخوردار می باشد و در ژنراتورهای مدرن به کار می رود. پایداری گین الکترونیکی نسبت به مکانیکی بیشتر است و از دقت بالایی برخوردار می باشد و در ژنراتورهای مدرن به کار می رود. گین های مکانیکی در ژنراتورهای قدیمی به کار می رود و کارایی بسیار زیادی دارد.

گین دیزل ژنراتور / پتانسیومتر دیزل ژنراتور 

لینک های مفید:دیزل ژنراتور

 

چگونه گین موتور را به‌درستی تنظیم کنیم؟

گین (Gain) موتور دیزل ژنراتور باید به شکلی تنظیم شود که موتور به صورت پایدار در برابر تغییرات بار عمل کند. آماده سازی موتور اولین مرحله است و باید آن را در حالت پایدار قرار دهید و وسایل کالیبراسیون را آماده کنید. همچنین مقدار گین تناسبی را به شکلی تنظیم نمایید که موتور بدون نوسان و به صورت سریع به تغییرات بار پاسخ دهد.

گین انتگرالی را باید تنظیم کنید تا خطای سرعت به تدریج جبران شود و در صورتی که موتور در شرایط بار ثابت تغییر کرد، مقدار گین انتگرالی باید به حداقل برسد. تنظیم گین مشتقی بسیار اهمیت دارد و باید به شکلی باشد که از نوسانات ناگهانی جلوگیری نماید. همچنین واکنش بیش از حدی را ایجاد نکند و بعد از تنظیمات بار موتور را عوض کنید و ثبات و پایداری دور موتور را ارزیابی کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *