نصاب دیزل ژنراتور

تست تحویل دیزل ژنراتور ، خرابی دیزل ژنراتور / نکات ایمنی هنگام تعمیر دیزل ژنراتور / نصاب دیزل ژنراتور

نصب دیزل ژنراتور باید توسط نصابی حرفه‌ای و ماهر انجام شود تا به موجب این امر از احتمال بروز مشکل در نصب دیزل ژنراتور جلوگیری شود.

وظایف کلیدی نصاب دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور باید توسط نصاب ماهر نصب و راه‌اندازی شود. نصاب دیزل‌ ژنراتور وظایفی را بر عهده دارد که در ادامه بیان می‌شوند.

آماده‌سازی محل نصب

اولین وظیفه‌ی نصاب ژنراتور انتخاب محل مناسب برای نصب می‌باشد. انتخاب محل علاوه بر استاندارد بودن، باید براساس اندازه‌ی ژنراتور، وجود تهویه‌ی مناسب و دسترسی آسان جهت تعمیر و نگهداری ‌باشد. سپس، فونداسیونی مناسب جها قرارگیری ژنراتور توسط نصاب آماده می‌شود. فونداسیون باید به گونه‌ای باشد که مانع از لرزش یا جابجایی ژنراتور شود. کار دیگری که توسط نصاب ژنراتور در مرحله‌ی آماده‌سازی محل انجام می‌شود، ایجاد مسیرهایی مناسب جها سیم‌کشی و لوله‌کشی است.

نصب ژنراتور و اجرای آن

نصاب با استفاده از پیچ‌های ضد زنگ، ژنراتور را به فونداسیون نصب می‌کند. سپس اگزوز آن را نیز نصب و راه‌اندازری می‌کند. در مرحله‌ی بعد تابلوهای کنترل و برق اضطراری (ATS) را نصب خواهد کرد. در این مرحله باید به رعایت فاصله‌ی استاندارد با ژنراتور توجه کند. سپس، قطعات مکانیکی و الکتریکی ژنراتور را براساس راهنمایی‌های ارائه شده توسط شرکت سازنده نصب خواهد کرد.

 

لینک های مفید:
فیلتر دیزل ژنراتور

 

کابل‌کشی

در این مرحله، نصاب ژنراتور وظیفه دارد که کابل‌های مناسبی را با توجه به مقدار جریان الکتریکی انتخاب کند. سپس، مطابق با نقشه و با رعایت ایمنی کابل‌ها را با ترمینال و تابلو برق متصل کرده و برای اطمینان از اتصال درست آن‌ها را امتحان می‌کند.

اتصال به سیستم سوخت و اگزوز ژنراتور

وظیفه نصاب دیزل ژنراتور در این مرحله، متصل ساختن لوله‌های سوخت با کمک شیلنگ‌های مقاوم در مقابل حرارت و خوردگی می‌باشد. همچنین، لوله‌های اگزوز را نصب کرده و پس از اطمینان از عدم نشتی، مخزن سوخت و سیستم سوخت‌رسانی را نیز نصب خواهد کرد.

راه‌اندازی ژنراتور و تست آن

وظیفه نهایی نصاب راه‌اندازی ابتدایی ژنراتور و بررسی کارکرد آن است. به این منظور، تست‌های عملکردی و ایمنی انجام شده و پارامترهای ژنراتور براساس نیازهای بار تنظیم می‌شوند.

 

مهارت‌های مورد نیاز نصاب حرفه‌ای

نصب ژنراتور کاری تخصصی بوده و نصاب ژنراتور باید علاوه بر داشتن مهارت در زمینه‌های خاصی نیز دارای تخصص باشد. زیرا در غیر این صورت مشکلاتی در خصوص نصب ژنراتور پیش خواهد آمد. موارد زیر از جمله زمینه‌های لازمی هستند که یک نصاب حرفه‌ای باید در مورد آنها تخصص کافی داشته باشد.

  • مکانیک موتورهای دیزل: نصاب ژنراتور باید در مورد اجزای کامل موتور، چگونگی عملکرد و عیب‌یابی مشکلات مکانیکی شناخت و تخصص داشته باشد.
  • سیستم‌های الکترونیکی و الکتریکی: نصاب حرفه‌ای دیزل ژنراتور باید در مورد تابلو‌های کنترل، سیم‌کشی و اتصالات الکتریکی و عیب‌یابی سیستم‌های برقی ژنراتور آگاهی کافی داشته باشد.
  • تجهیزات اندازه‌گیری: داشتن تخصص در زمینه‌ی استفاده از تجهیزات اندازه‌گیری ازجمله مولتی‌متر، اهم‌متر، فشارسنج و دماسنج از مهارت‌های یک نصاب حرفه‌ای ژنراتور است.
  • سیستم‌های مرتبط با ژنراتور: یک نصاب حرفه‌ای باید سیستم‌های سوخت‌رسانی، پمپ‌ها، فیلترها و مخازن سوخت و روغن و نحوه‌ی تعمیر و نگهداری آنها را به‌خوبی بشناسد. همچنین، آشنایی با سیستم‌های خنک‌کننده مانند رادیاتور، فن، پمپ آب و مایع خنک‌کننده نیز از مهارت‌های لازم برای یک نصاب حرفه‌ای است. داشتن تخصص در زمینه سیستم‌های توربوشارژ و عیب‌یابی آن و سیستم‌های انتقال قدرت، شناخت گیربکس‌ها و سایر اجزای سیستم انتقال قدرت نیز از مهارت‌های ضروری است که نصاب حرفه‌ای باید از آن‌ها آگاهی داشته باشد.
  • ایمنی و استانداردها: یک نصاب حرفه‌ای دیزل ژنراتور باید با خطرات کار با دیزل ژنراتور و نکات ایمنی و همچنین استانداردهای بین‌المللی نصب و ایمنی پس از آن آگاهی داشته باشد.

علاوه بر مواردی که ذکر شد یک نصاب حرفه‌ای دیزل ژنراتور باید توانایی انجام کار تیمی و انعطاف‌پذیری در کار تیمی را دارا باشد. همچنین، مسئولیت‌پذیری، دقت به جزئیات و توانایی حل مشکلات پیش آمده پس از کار نیز از مهارت‌هایی است که یک نصاب حرفه‌ای باید داشته باشد.

 

ابزارهای تخصصی برای نصب ژنراتور

برای نصب ژنراتور نیاز به ابزار خاصی است که یک نصاب باید به‌همراه داشته باشد در مورد کار با آنها آگاهی داشته باشد.

  • تراز لیزری: تراز بودن سطح ژنراتور و ممانعت از لرزش و جابجایی توسط تراز لیزری انجام می‌شود.
  • آچار ترک‌متری: پیچ و مهره‌های ژنراتور با گشتاور مناسب با آچار ترک‌متری سفت می‌شود.
  • مولتی‌متر: در نصب ژنراتور از مولتی‌متر برای بررسی ولتاژ، مقاومت و جریان استفاده می‌شود.
  • فازمتر: نصاب ژنراتور برای تشخیص وجود فاز در سیم‌کشی یا عدم وجود فاز از فاز‌متر استفاده می‌کند.

عیب‌ یابی دیزل ژنراتور کامینز

 

نصاب ژنراتور چه کارهایی می‌کند؟

نصاب ژنراتور در کنار تمامی وظایفی که برعهده دارد و در کنار داشتن مهارت‌های لازم، باید بتواند نحوه‌ی کار با ژنراتور را به اپراتور آموزش دهد. همچنین، باید سرویس‌های دوره‌ای مانند عوض کردن فیلترها، تعویض روغن و بررسی سیستم‌های اگزوز و سوخت را به‌طور مرتب انجام دهد.

 

خطاهای رایج نصاب‌های غیر حرفه‌ای

یک نصاب غیر حرفه‌ای ژنراتور نمی‌تواند به درستی از ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای نصب ژنراتور استفاده کند. همچنین، عدم رعایت نکات ایمنی توسط نصابی غیر حرفه‌ای می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند آسیب رسیدن به خود نصاب یا سایرین شود. نصاب غیر حرفه‌ای دانش کافی در مورد نصب ژنراتور را نداشته و این امر موجب آسیب رسیدن به دستگاه و قطعات خواهد شد. توجه نداشتن به جزئیات، عدم سرویس به‌موقع و نداشتن زمان بندی مناسب جهت انجام کار نصب ژنراتور توسط یک نصاب غیر حرفه‌ای می‌توانند منجر به بروز مشکلاتی شوند.

 

نصاب مجاز دیزل ژنراتور در تهران

از آنجا که نصب ژنراتور باید توسط نصاب‌های حرفه‌ای انجام شود، لذا کاربران باید برای انجام این‌کار از نصاب‌های مجاز کمک بگیرند. در تهران مراکزی مجاز جهت ارائه‌ی خدماتی در زمینه نصب ژنراتور، تعمیر، سرویس و نگهداری آن وجود دارند. شهروندان ساکن تهران می‌توانند با برقراری تماس با ماه نیرو از این خدمات بهره ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *