روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها ترفندهای مهم در تامین برق می باشند. در روش های سنکرون سازی چندین ژنراتور به شکلی ساماندهی می شوند که می توانند به صورت همزمان و بدون تداخل برق را تامین کنند. با این روش می توانید بار مصرفی را به صورت یکنواخت بین ژنراتورها پخش کنید. در این روش پایداری سیستم ها به حداکثر می رسد و می توان انعطاف پذیری بالایی در مدیریت انرژی نیز ایجاد کرد. روش های گوناگونی برای سنکرون سازی وجود دارد و در این مقاله قصد داریم تا شما را با آنها آشنا کنیم.

 

2 مدل استفاده از دیزل ژنراتور

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها به مدل استفاده از تجهیزات بستگی دارد. یکی از مدل ها به صورت مستقل می باشد و در منطقه هایی بدون اتصال به شبکه استفاده می شود. مدل استفاده موازی به این شکل است که ژنراتورها به صورت همزمان با یکدیگر کار می کنند.

 

چرا دیزل ژنراتورها را باید با یکدیگر سینک کرد؟

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها زمانی اهمیت پیدا می کند که بخواهیم چندین ژنراتور را در یک زمان وارد مدار کنیم. علت اصلی این کار بالا بردن قدرت خروجی، ثبات و پایداری سیستم و پخش متوازن بار می باشد. همچنین با سنکرون سازی می توان بار را به صورت مساوی تقسیم کرد. در صورت اختلال و ایراد در یکی از ژنراتورها باعث می شود که دستگاه های دیگر بدون قطع شدن وارد مدار شوند. سینک کردن ژنراتورها باعث می شود نوسانات الکتریکی به حداقل برسد و از خسارات و آسیب جلوگیری نماید.

 

لینک های مفید:دیزل ژنراتور سنکرون

 

مزایا و معایب سنکرون کردن دیزل ژنراتورها

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها دارای مزایا و معایب خاصی است و افزایش توان خروجی سیستم یکی از این مزایا است. در روش های سنکرون سازی چندین دستگاه در یک زمان کار می کنند و می توانند ظرفیت برق تولیدی را افزایش دهند. قابلیت توسعه آسان سیستم یکی دیگر از مزایا می باشد و می توان ژنراتورهای جدید را در پروژه ها اضافه نمود. در بارهای کم می توان تعدادی ژنراتور را خاموش و تعدادی را فعال نمود و این کار باعث کاهش مصرف سوخت می شود.

همچنین هزینه بالا در راه اندازی اولیه و پیچیدگی در طراحی و اجرا معایب سنکرون کردن دیزل ژنراتورها می باشد. در صورت مشکل و خرابی در تجهیزات کنترلی، امکان دارد ژنراتورها به طور صحیح با یکدیگر هماهنگ نشوند و می تواند خسارات زیادی را ایجاد نماید. برای عیب یابی و نگهداری سیستم های سنکرون به نیروی متخصص نیاز است.

 

تجهیزات لازم برای سنکرون‌ سازی

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها به مجموعه ای از تجهیزات کنترلی و الکتریکی گفته می شود که نقش اساسی در هماهنگ نمودن کارکرد چندین ژنراتور دارد. تجهیزات لازم برای سنکرون کردن شامل کابل ‌های ارتباطی و سیستم‌های PLC، مبدل فرکانس و ولتاژ و سنسورها و رله های حفاظتی می باشد.

دیزل ژنراتور / تولید کننده دیزل ژنراتور

روش‌های مختلف سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها مجموعه ای از فرآیندها برای هماهنگ کردن فرکانس و ولتاژ می باشد. انتخاب روش مناسب به پارامترهای مختلفی همچون نوع ژنراتور و تجهیزات کنترلی وابسته است. سنکرون سازی دستی یکی از این روش ها است و اپراتور با در نظر گرفتن فرکانس و ولتاژ اقدامات لازم را انجام می دهد و آن را وصل می کند. سنکرون سازی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک نیز روش های مختلف سنکرون سازی است.

سنکرون‌ سازی نیمه اتوماتیک به این صورت است که فرآیندها خودکار انجام می شود، اما فرمان نهایی توسط اپراتور صورت می گیرد. در روش های سنکرون سازی اتوماتیک به این صورت است که تمامی مراحل اتصال و تطبیق به صورت اتوماتیک صورت می گیرد. بنابراین این روش بسیار سریع و به صورت دقیق صورت می گیرد و برای پروژه های بزرگ و حساس مناسب است.

 

مراحل سنکرون سازی ژنراتور

روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها شامل مراحل حساسی است که باید به صورت دقیق اجرا شوند تا از اختلالات جلوگیری شود. ابتدا باید وضعیت ژنراتورها را بررسی کرد تا هیچ خطایی نداشته باشد. سپس ژنراتور دوم را در حالت بدون بار راه اندازی کنید و ولتاژ خروجی را با استفاده از AVR تنظیم نمایید. همچنین از طریق گاورنر فرکانس خروجی با سرعت موتور دیزل تنظیم می شود. این فرکانس باید با فرکانس مرجع برابر باشد.

با کمک کنترلر سنکرون‌ساز دیجیتال می توانید زاویه فاز بین ژنراتورها را ارزیابی کنید. بعد از هماهنگ سازی ولتاژ دستور بستن کلید مدار صادر می شود و ژنراتور به سیستم برق متصل می گردد. همچنین برای جلوگیری از فشار، سیستم تقسیم بار راه اندازی می شود و توان تولیدی به شکل متعادل پخش می شود. این فرآیند توسط سنکرون سازی صورت می گیرد.

 

 

سنکرونایزر دیزل ژنراتور

سنکرونایزر دیزل ژنراتور یکی از اساسی ترین تجهیزات کنترلی است که فرکانس و زاویه فاز جدید ژنراتور را با سیستم منطبق می کند. بنابراین اگر سنکرونایزر وجود نداشته باشد می تواند خطاهایی را ایجاد کند. این وسیله نقش مهمی در کارکرد ایمن سیستم دارد و به صورت دستی یا اتوماتیک فعال می شود.

 

نتیجه سنکرون کردن نامناسب ژنراتورها چیست؟

اگر روش‌های سنکرون‌ سازی دیزل ژنراتورها به طور صحیح پیاده سازی نشوند می توانند خطرات و خسارات زیادی را ایجاد کند. هنگام اتصال ژنراتور در صورت وجود اختلاف فاز یا ولتاژ می تواند شوک الکتریکی ایجاد کند. همچنین سنکرون کرد نامناسب می تواند در شبکه نوسانات ولتاژ و فرکانس را ایجاد نماید. سنکرون سازی نادرست می تواند تنش های مکانیکی را ایجاد کند و باعث گرم شدن و خرابی زودهنگام قطعات شود. همچنین عدم تقسیم صحیح بار می تواند یکی دیگر از نتایج سنکرون سازی نامناسب باشد. بنابراین باید یک ژنراتور بار بیشتری را تحمل کند و به سیستم آسیب می رساند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *